donderdag 19 juli 2007

Sterchele naar Club Brugge

François Sterchele heeft dan toch eindelijk zijn transfer beet. Hij tekende vandaag een contract voor 5 seizoen bij Club Brugge. Germinal Beerschot en Club Brugge hebben afgesproken geen officiële transferprijs bekend te maken. Maar het transferbedrag zou rond de 3 miljoen euro liggen. Met de overgang van Sterchele naar Brugge komt er eindelijk een einde aan de twee maand durende soap.

Bij bekerwinnaar Club Brugge ontmoet Sterchele opnieuw zijn vroegere trainer Jacky Mathijssen. Enkele maanden geleden nog bejubelde Mathijssen Sterchele in de pers. Hij zei dat François voor zijn ontwikkeling best elk jaar naar een andere ploeg gaat. Mathijssen vond Club Brugge de perfecte volgende stap in de carrière van François Sterchele. Wat later werd Mathijssen trainer bij Club Brugge. Een slim spelletje van de Limburgse coach.

Het Germinal Beerschot-bestuur kan nu eindelijk op zoek naar versterking. Met het vrijgekomen geld kan Germinal Beerschot de transfermarkt op. Aristide Bancé lijkt daarbij op de eerste plaats te staan als vervanger van Sterchele. Tom De Sutter staat ook nog op het lijstje.

Wie het ook wordt, lang mogen de transferbesprekingen niet meer aansleuren. Binnen een tweetal weken start de competitie al. De nieuwe spits moet dus meteen inzetbaar zijn. Hij zal ook van een voldoende hoog niveau moeten zijn om het verlies van Sterchele te kunnen opvangen. Het huidige spitsenduo Dosunmu-Malki slaagt daar voorlopig niet in. François Sterchele is en blijft de beste Belgische spits van het moment en een vertrek van hem is voor elke Belgische club een groot verlies. Hij bezorgde Germinal Beerschot een mooie tijd en dat zullen de supporters niet snel vergeten.

Çois, het ga je goed!

Geen opmerkingen: