zondag 15 juli 2007

Germinal Beerschot - KVSK United

Met KVSK United kwam er voor het eerst een stevigere tegenstander aan bod in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Germinal Beerschot startte tegen de tweedeklasser zonder Kris De Wree en Didier Dheedene. Ondanks het eenrichtingsvoetbal kon de thuisploeg niet echt overtuigen. Het tempo lag nog te laag maar de combinaties waren bij momenten wel goed. De hopeloze lange ballen van vorig seizoen zijn volledig verdwenen.

Toch was er nog te weinig doelgevaar. Daniel Cruz kon pas na een hoekschop in de 29ste minuut de score openen met een kopbal. De wedstrijd kabbelde voort naar de rust. Animo was er wel wanneer ex-Antwerp speler Harald Pinxten (nu bij United) het hele Kielse publiek over zich heen kreeg. Ook zijn fanclub moest eraan geloven. Ze leden een pijnlijke nederlaag wanneer ze een spandoek met het Antwerp-logo naar beneden moesten halen.

Terug naar de wedstrijd. United startte na rust met een bijna volledig nieuw elftal terwijl Beerschot enkel Kristof Maes in bracht voor Jan Moons. Maar veel veranderde er niet aan het spelbeeld. Pas een half uur voor tijd kwam er weer wat vuur in het spel. François Sterchele viel in voor wat misschien wel zijn laatste wedstrijd was in het mauve-wit. Hij toonde meteen waarom hij 3 miljoen waard is. Toch was het Malki die het tweede doelpunt maakte. Cavens kwam in de 70ste minuut alleen voor doel maar kreeg de bal niet volledig voorbij de United-doelman. Malki kon er zijn voet nog tegen zetten en scoorde wel. Buiten een opstootje tussen de scheidsrechter en Malki viel er niets meer te noteren.


Opstelling: Moons (46' Maes), Né, Van Dooren, Ederson (60' Milenkovic), Monteyne, Dickson (60' Zerara), Wamfor, Losada, Cruz (60' Cavens), Malki, Dosunmu (60' Sterchele)

Geen opmerkingen: