woensdag 25 juli 2007

Lembi naar Beerschot

Nzelo Lembi gaat aan de slag bij Germinal Beerschot. Hij landt vanavond in Zaventem en zal daarna een contract tekenen voor 2 seizoenen. De Congolese verdediger komt over van, u raadt het al, Metallurg Donetsk.

De bijna 32-jarige centrale verdediger kent de Belgische competitie maar al te goed. In 1993 kwam hij bij Lokeren terecht waar hij tot en met 1996 speelde. Daarna ging het naar Club Brugge. In West-Vlaanderen brak hij door en hij won in 2000 de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler League.

In 2002 verkaste hij dan naar de Bundesliga waar hij sterkhouder was bij Kaiserslautern. Hij speelde er 90 wedstrijden op 4 seizoenen. In het seizoen 2006-2007 kwam hij bij Metallurg Donetsk terecht. Daar speelde hij nog 14 wedstrijden. Lembi is ook een international. Hij verzamelde heel wat caps voor de nationale ploeg van Congo.

Nzelo Lembi is de vierde versterking voor het verdedigende compartiment. Door de opspelende blessure van Arsène Né leek het centraal nog niet goed te zitten in de verdediging. Zeker nu Kurt Van Dooren na een minder goed seizoen de negatieve lijn in zijn prestaties voortzet. Met Martijn Monteyne, Ederson Tormena, Arsène Né en Nzelo Lembi zijn er nu vier stevige verdedigers bij die de defensie een niveau hoger moeten tillen. De plaatsjes zullen héél duur verkocht worden.

Geen opmerkingen: