vrijdag 20 juli 2007

Aristide Bancé vervangt Sterchele

Germinal Beerschot bereikte vanmiddag een akkoord met Aristide Bancé. Beerschot huurt Bancé voor een jaar van het Oekraïnese Metallurg Donetsk. Eerder deze maand kwam Arsène Né al over van Donetsk met eenzelfde contract.

Lang hebben we dus niet moeten wachten op een vervanger voor François Sterchele. Aristide Bancé is een bijna 23-jarige spits uit Burkina Faso. Hij startte zijn profcarrière bij Club Santos in zijn geboorteland. Eind 2003 kwam hij bij Lokeren terecht. In zijn eerste twee seizoenen kon hij slechts 6 keer scoren op respectievelijk 21 en 28 wedstrijden. Het seizoen daarop ontbolsterde hij, zij het pas na de winterstop. Hij eindigde met 15 doelpunten op de derde plaats in de topschuttersstand na Mémé Tchité en Tosin Dosunmu.

Daarmee versierde hij een transfer naar Metallurg Donetsk. Maar daar kwam hij slechts weinig aan spelen toe. Hij wilde vorig jaar zelfs al na twee maanden terug naar België. Germinal Beerschot was toen al geïnteresseerd, maar de spits was te duur. Door het vertrek van François Sterchele drong zich nu weer een nieuwe spits op. Bancé leek daarvoor kandidaat nummer 1. Eerder deze week zei Bancé al in Gazet van Antwerpen dat hij geïnteresseerd was in een overgang naar Beerschot. Dankzij het geld van de transfer van Sterchele en de goede contacten met Donetsk komt de tranfer er nu.

De Burkinese kolos (1 meter 90 en 90 kilogram) is het type spits dat Germinal Beerschot al enkele jaren mist. Bancé is een kopbalsterke en forse targetman die perfect een verdediging kan openbreken. Samen met Malki of Dosunmu kan hij wel eens potten breken.

Geen opmerkingen: