zaterdag 30 juni 2007

Transferupdate

Jan Moons en Arsène Né zijn de nieuwe aanwinsten van Germinal Beerschot. Ruim een maand voor de eerste competitiematch is daarmee het huiswerk klaar. Het is ooit anders geweest.

De bijna 37-jarige Jan Moons komt bij Germinal Beerschot in concurrentie met Kenny Steppe en Kristof Maes. Net zoals bij Genk kan het zijn dat Moons daardoor niet als titularis start. Met zijn ervaring kan hij de jonge doelmannen begeleiden. Het valt nog af te wachten wat Harm Van Veldhoven van plan is met de ploeg. Wel zeker is dat Moons een aanbieding van het Griekse Xanthi naast zich neerlegde om in België te blijven. Jan Moons is geen onbekende in Antwerpen. Het eerste seizoen van Germinal Beerschot stond hij tussen de palen op het Kiel. Daarvoor speelde hij nog twee jaar bij Germinal Ekeren. Vervolgens ging hij voor 6,5 jaar naar Genk. Het voorbije halfjaar speelde hij bij het gedegradeerde Lierse waar hij in 1993 zijn profcarrière startte. Misschien kan hij bij Beerschot zijn bijnaam "Jantje Trisé" terug afschudden.

Arsène Né is hopelijk ook geen vergiet. De 26-jarige Ivoriaanse verdediger komt de gaten in de verdediging opvullen. Beerschot huurt hem van Metallurg Donetsk voor een jaar met optie tot aankoop. Né kan zowel centraal als links achterin spelen. Zelfs op het middenveld kan hij uit de voeten. Na Igor Lolo is hij de tweede Ivoriaan voor Beerschot die vroeger nog bij Beveren speelde.

Geen opmerkingen: