woensdag 20 juni 2007

Braziliaanse verdediger op komst

Ederson Tormena wordt de nieuwe verdediger van Germinal Beerschot. De 21-jarige Braziliaan kwam dinsdag in Zaventem aan en zal donderdag medische testen afleggen. Als alles goed gaat tekent hij daarna een contract voor 2 seizoenen met een optie op een derde. Tormena komt over van de Braziliaanse eersteklasser Juventud. Hij moet achteraan het verlies aan gestalte door het vertrek van De Roeck en Lolo opvangen.

Met zijn 1 meter 86 en 83 kilo kan dat geen probleem zijn. Jos Verhaegen zag hem al enkele keren bezig. "De stevige Braziliaan heeft als sterkste wapens zijn snelheid en zijn technische vaardigheid", licht de voorzitter toe in Gazet van Antwerpen. Volgens Herman Kesters ligt zijn sterkste positie centraal achterin. "Maar hij kan ook op de rechtsachter of als verdedigende middenvelder spelen."

Achteraan begint alles op zijn plooien te vallen. De defensie had nood aan een snelle centrale verdediger die ook wat kan organiseren. Met Tormena is die er hopelijk gekomen. Toch is het niet uitgesloten dat er nog een andere Zuid-Amerikaanse verdediger komt. Laten we ook Jasper Vermeerbergen niet vergeten. De 19-jarige centrale verdediger uit eigen jeugd geldt als een groot talent. Een bacterie in zijn bloed stond vorig seizoen nog zijn debuut in het eerste elftal in de weg. Dit seizoen kan hij mee strijden voor een plaats in de verdediging.

Geen opmerkingen: