woensdag 13 juni 2007

The return of the smiling assassin

Tosin Dosunmu keert terug naar Antwerpen. Germinal Beerschot huurt de 26-jarige spits voor 1 seizoen van het Franse Nancy met een optie tot aankoop. Jos Verhaegen maakte vandaag de transfer bekend aan ATV. Dosunmu speelde het voorbije seizoen een half jaar bij Nancy en een half jaar bij Zulte-Waregem.

De goedlachse Nigeriaanse spits is geen onbekende op het Kiel. In het seizoen 2005-2006 speelde hij al bij de Antwerpse fusieclub. Toen werd hij gehuurd van het Oostenrijkse Austria Wien. Hij ontpopte zich tot publiekslieveling én werd met 18 doelpunten topschutter. Germinal Beerschot wilde Dosunmu graag houden, maar kon en wou de hoge aankoopsom niet betalen. De Franse eersteklasser Nancy deed dat wel.

Maar net zoals bij Austria Wien kon Dosunmu zich niet bewijzen buiten België. Hij paste niet in de plannen van de trainer van Nancy. Tijdens de winterstop huurde Zulte-Waregem hem dan voor een half seizoen. In West-Vlaanderen speelde hij wel vaak, maar hij kon amper tweemaal scoren. Een verlengd verblijf zat er voor Dosunmu dan ook niet in.

Benieuwd of hij bij Germinal Beerschot zijn oude vorm terug kan vinden. Een speler als "Tony Dosumbu" (dixit Jos Verhaegen) heeft vertrouwen nodig en dat zal hij krijgen in Antwerpen. Voor de supporters is de huidige aanvalslinie met de topschutters van de voorbije 2 seizoenen in 1 ploeg een droom. Ook Sanharib Malki is een beloftevolle spits die volgend seizoen wel eens kan doorbreken. Maar nu rest de vraag, blijft topschutter Sterchele?

Geen opmerkingen: