woensdag 6 juni 2007

Luciano wuift het Kiel uit

Germinal Beerschot doelman Luciano Da silva ruilt Beerschot in voor het Nederlandse FC Groningen. De 27-jarige doelwachter tekent er een contract voor 3 jaar met een optie voor twee extra jaren. De transfer bevestigt de geruchten die al voor de laatste wedstrijd in de lucht hingen. Hij speelde 7 seizoenen voor Germinal Beerschot.

Luciano had nog een contract voor 1 seizoen bij Germinal Beerschot en wilde graag blijven. Hij wilde zijn contract zelfs openbreken om zekerheid te hebben. Maar dat zag voorzitter Jos Verhaegen niet zitten. Voetballers die niet uit een EU land komen zijn binnenkort namelijk een flink pak duurder. Luciano koos dan maar voor het lucratieve aanbod van Groningen. Verhaegen gaf trouwens al aan dat hij binnenkort met Kenny Steppe wil doorgaan als eerste doelman.

Maar een basisplaats voor Steppe zit er het komende seizoen nog niet meteen in. Verschillende namen doen de ronde om Luciano nog enkele jaren te vervangen. Frederic Herpoel moet vertrekken bij AA Gent en heeft nog altijd geen nieuwe club. Zelfs Predrag Ristovic van grote rivaal R Antwerp FC is een mogelijke kandidaat. Maar de interesse in Lierse-doelman Jan Moons lijkt nog het meest concreet. Moons wil nu Lierse degradeert niet in tweede klasse spelen. Cercle was geïnteresseerd maar gaf al aan dat de looneisen van Moons te hoog liggen. Hij stond het eerste seizoen na de fusie al tussen de palen bij Germinal Beerschot.

Geen opmerkingen: