donderdag 7 juni 2007

Eviva Losada

Hernan Losada speelt ook de komende 4 seizoenen voor Germinal Beerschot. De 25-jarige Argentijnse spelmaker tekende vandaag donderdag een nieuw contract. De contractverlenging had heel wat voeten in de aarde. Dat kwam volgens ondervoorzitter Herman Kesters door concrete interesse van andere ploegen. Standard zag in Losada al een ideale vervanger voor Conceição. Maar de Luikenaars visten achter het net. Ook Club Brugge en een club uit de Engele Premiership hadden verregaande interesse.

Hernan Losada kwam in de zomer van 2006 over van het Argentijnse Independiente. Samen met de andere Argentijnen Gustavo Colman, Victor Figueroa, Patricio Gonzalez en Daniël Quinteros moest hij het Kielse middenveld versterken. Tijdens de winterstop vertrokken die laatste drie al en kwam een andere Argentijn Vicente Monje. Colman en Losada konden zich verder doorzetten en kregen een basisplaats.

Voor polyvalente Losada was dat een plaats als rechtsback. Daar liet hij zien dat hij ongetwijfeld de meest technische rechterverdediger van België was. Maar volgend seizoen hoopt Losada eindelijk op zijn plaats te spelen, achter de spitsen. Laat dat nu één van de voornaamste kwaliteiten van de nieuwe Beerschotcoach Harm Van Veldhoven zijn: het uitspelen van spelers op hun juiste positie. Losada's gebeden kunnen wel eens verhoord worden.

1 opmerking:

Kevain zei

uitstekende move van Beerschot !