zondag 16 december 2007

En we blijven gaan!

Als kritische journalist is het niet gemakkelijk om over je ploeg te schrijven als ze niet verliest. Natuurlijk is het spelpeil al vaak slecht geweest, ook in die winstmatchen. Maar door een te drukke agenda en een winstroes pleit ik schuldig aan de korte verwaarlozing van deze blog.

Tot zover de persoonlijke noot, hoog tijd voor de orde van de dag. Op het veld van KV Mechelen behaalde Beerschot zaterdag een felbevochten 1-2 overwinning. Daarmee rondt Beerschot de kaap van de 30 punten, na een 21 op 21! Nooit gezien! Held van de avond was Kenny Steppe die in de slotfase nog een strafschop van Ivens uit zijn doel rammelde. De toekomst is verzekerd want Steppe blijft maar groeien in zijn kunnen. Aan het tegendoelpunt (tevens het eerste in vijf wedstrijden) kon de jonge goalie ook weinig doen. "Luciano wie?" kunnen we stilaan zeggen. Klasse!

Over klasse gesproken, Hernan Losada had zaterdag weer een topdag. De Argentijnse klasbak valt vaak in de schaduw van Gustavo Colman, maar op het veld van KV was het weer omgekeerd. De jonge dribbelaar was een constante gesel voor de Mechelaars en leverde de Ratten de overwinning op met een droge knal in het hoekje. En dat net wanneer een scout van een Italiaanse eersteklasser in de tribune zat voor Hernan. Jawel, u leest het goed. Volgens doorgaans wel ingelichte bronnen bekeek een Palermo-scout de prestaties van Losada. Een waardemeter voor het voetbalniveau van Hernan, maar van mij mocht de scout thuis blijven. Laat onze Argentino's nog maar een seizoen bij ons blijven, dan kunnen ze onze Europese campagne van volgend seizoen meemaken.

Geen opmerkingen: