maandag 24 december 2007

24 op 24...in your face Brys!

Dat moeten ook Hernan Losada en Sanharib Malki na de wedstrijd van zaterdagavond gedacht hebben. Beide spelers waren de uitblinkers van de avond en maakten Moeskroen in met een droge 3-0. Waarom dan "in your face Brys"? De Antwerpenaar was zaterdag toch geen trainer meer van Moeskroen? Het antwoord is simpel: Malki en Losada kregen vorig seizoen amper een kans van Brys.

Losada moest toen acht speeldagen wachten op zijn eerste kans. De Argentijn scoorde vanop de nummer tien meteen een hattrick. Dat bleek niet genoeg voor een vaste plaats. Het was pas door het uitvallen van Lolo dat spelverdeler Losada (noodgedwongen) een basisplaats kreeg op de rechtsachter(!). Voor Malki verliep het nog slechter. De in januari overgekomen spits moest vrede nemen met wat invalbeurten. Jurgen Cavens kreeg de voorkeur maar kon slechts twee wedstrijden overtuigen op een heel seizoen. Brys toonde nog maar eens duidelijk dat hij zijn favorietjes had.

Maar genoeg over het verleden. Malki en Losada namen sportieve revanche, en hoe! Door de schorsing van Gustavo Colman kreeg Losada alle ogen op hem gericht. Lichte Hernan schaatste met gemak over de 'grasmat' en zorgde met een assist en een doelpunt voor zijn beste prestatie van het seizoen. Snelle Malki toonde nogmaals zijn efficiëntie. Een stevige kopbal (waar scheidsrechter Van De Velde gelukkig geen duwfout voor floot) en een binnenleggertje dikten zijn seizoensteller aan tot negen.

Opvallend waren ook de prestaties van Daniel Cruz. De Colombiaan schreeuwt al enkele weken om een contractverlenging en spreidde dit weekend zijn ongenoegen nogmaals tentoon in GvA. Het is geen geheim dat Daniel gerust zijn hele voetbalcarrière op het Kiel wil spelen. Jos Verhaegen liet het zondag op ATV duidelijk uitschijnen: 'Eerst presteren, dan een contract'. Daniel deed zaterdag zijn best, liep de longen uit zijn lijf, maar speelde toch geen superwedstrijd. En toch had de Colombiaan een voet in twee van de drie doelpunten. Iets wat blijkbaar nogal snel vergeten werd door de aandacht voor Losada en Malki. Mijn advies voor Daniel Cruz: Werk hard, speel je wedstrijden op je normale niveau en wacht gewoon tot 15 maart. Dan komt die contractverlenging er heus wel.

Brys zal het zaterdag wel met lede ogen aanzien hebben. Want hoewel hij geen Moeskroen-trainer meer was, betekende dat niet dat hij geen invloed meer had op de prestaties van Moeskroen. Een overdreven tacticus als Brys had zijn troepen ongetwijfeld al weken op voorhand instructies gegeven over de wedstrijd tegen zijn ex-club. Het mocht niet baten.
Speciaal voor al die jaren afbraakvoetbal en het opstellen van favorietjes ten koste van op verkeerde posities uitgespeelde toppers zeggen heel het Kiel en ik: In your face Marc Brys!

Een analyse over de heenronde kan je hier binnen enkele dagen verwachten. Maar nu begint ook voor mij een welverdiende vakantie...met een vierde plaats als kerstgeschenk! (Wie mij wil beschuldigen van het recycleren van titels kan steeds terecht bij mijn fans. Het is op algemene aanvraag van hen dat deze titel er staat)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

GEweldig goed artikel en idd, brys in your face wanker!

Anoniem zei

Kan het hier helemaal niet eens mee zijn. Losada kreeg weinig kansen in het begin van vorig seizoen omdat het middenveld sterk bezet was én de speler zelf op dat moment niet gewend was aan het Belgisch voetbal. Je kan er maar 11 opstellen. Op de rechtsachter rendeerde Losada goed, al is dat niet zijn echte plaats. Moest Brijs dat Cruz zetten? Of Colman? Roelandts? Sterchele? Een beetje gaan natrappen vind ik bijzonder laag.

Kris Palmans zei

Iedereen heeft recht op een eigen mening uiteraard. Als u dat natrappen vindt, is dat uw goed recht. Voor mij is het een sportieve revanche voor al die jaren angsthaasvoetbal.
Wat Losada betreft: volgens veel insiders was Hernan al heel snel aangepast aan het spelpeil. Hij kwam op training ook al meteen bovendrijven. Losada rendeerde wel goed op de rechtsachter, maar als je zijn aanvallende kwaliteiten en scorend vermogen dit seizoen ziet...dan is het gewoon beschamend als je zo iemand op de rechtsachter zet. Roelandts kon je zéker uit de ploeg halen want die heeft op het Kiel amper iet bijgedragen. Desnoods haalde Brys Cavens eruit en speelde hij met 1 spits. Met een middenveld met Cruz, Colman en Losada en met een spits als Sterchele daarvoor kan je je dat wel permitteren.

Bedankt voor je reactie.