maandag 13 augustus 2007

Onverdiende winst voor Brugge

Beerschot startte de wedstrijd toch met dezelfde elf als tegen Dender. Voormalig Germinal Beerschotter François Sterchele schrikte na drie minuten het Kiel al op. Na een lange bal van Leko besloot Sterchele op de lat. De bal botste al dan niet achter de doellijn, maar de lijnrechter zag geen doelpunt. De wedstrijd ging mooi evenwichtig op met enkele stevige duels, maar weinig kansen. Na ruim een half uur maaide Brugge-verdediger Blondel Cruz een tweede maal neer. Blondel moest met een tweede gele kaart het veld verlaten.
Maar Beerschot kon weinig brengen tegen tien Bruggelingen. De ratten benutten de flanken niet en Brugge kroop achteruit. Harm Van Veldhoven bracht met Bancé een derde spits in. Maar dat kon niet baten. Wat later werd Malki licht neergehaald in het Brugse strafschopgebied, maar Breda leek alles in het voordeel van Brugge te fluiten. Het woord compensatiegedrag kwam bij vele Beerschotters al naar boven. Wanneer Breda tien minuten voor tijd Brugge een strafschop gaf, was het hek van de dam. Van Dooren en Geraerts vochten een licht duel uit waar geen fout in te zien was, maar dat was buiten scheidsrechter Breda gerekend. Leko zette de strafschop om en zorgde ervoor dat Brugge de drie punten stal op het Kiel.

Germinal Beerschot speelde met: Moons, M. Monteyne (82' De Wree), Van Dooren, Lembi, P. Monteyne, Ederson (60' Bancé), Wamfor, Cruz, Losada, Malki (71' Zerara), Dosunmu
Club Brugge speelde met: Stijnen, Klukowski, Alcarez, Clement, Priske, Englebert , Leko (87' Vermant), Geraerts, Blondel, Djokic (46' Vermeulen), Sterchele (74' Salou)


Gele kaarten: Van Dooren, Losada, Leko, Salou, Priske, Blondel (2 x)
Rode kaarten: Blondel (36')
Scheidsrechter: Breda
Toeschouwers: 12.700

Geen opmerkingen: