zondag 5 augustus 2007

Moeizame start van het seizoen

Op het veld van Dender kon Germinal Beerschot zaterdagavond maar nipt winnen. De ratten begonnen verrassend zonder Aristide Bancé. Dosunmu en Malki kregen de voorkeur en toonden zich bedrijvig. Maar Tegen een ploeg die met z'n elven voor het doel gingen liggen, kon Beerschot maar moeilijk een goed tempo ontwikkelen. De eerste helft was een maat voor niets. Losada krulde een vrijschop net naast de paal. Dosunmu en Malki kregen nog enkele kansjes maar konden niet afwerken. Ook de scheidsrechter werkte niet mee. Dender mocht veel agressieve fouten maken zonder gevolg. Na een halve sliding van Kurt Van Dooren pakte doelman Jan Moons de bal. Een scheidsrechter die het spel aanvoelt laat doorspelen, scheidsrechter Vinche floot een terugspeelbal. In de hoekschop daarop was Dender nog gevaarlijk met een kopbal op de lat.

Na rust kwam Dender meteen opzetten. Munyaneza brak uit en zette voor op Geeroms die doorkopte naar De Storme die maar moest binnentikken. Niet veel daarna zette Martijn Monteyne de bal voor vanop rechts. Dender-speler Johan Gerets tikte de voorzet ongelukkig in eigen doel voorbij Erwin Lemmens. Beerschot kreeg terug hoop en nam de wedstrijd in handen. Malki probeerde eerst met een hard schot maar een secure Lemmens nam de bal klemvast. Een doelpunt hing in de lucht en dat had de ingevallen Zerara begrepen. Met een perfecte doorsteekpass zette hij Dosunmu op weg. 'The Smiling Assassin' stuitte op Lemmens die de bal niet kon vastpakken. De goed gevolgde Malki tikte de bal weg en krulde mooi in de kruising. Het laatste wapenfeit was voor Dender. Maar Jan Moons ging goed plat op een kopbal.

Opmerkelijkste figuren bij Beerschot waren Nzelo Lembi en Ederson Tormena. Lembi organiseerde de verdediging waardoor Kurt Van Dooren zelfzekerder en beter speelde. Ederson speelde op het middenveld een zeer nuttige wedstrijd. Het spitsenduo Dosunmu-Malki toonde veel inzet en beide spelers gaan hun goaltjes zeker nog meepikken.

Germinal Beerschot speelde met: Moons, Lembi, P.Monteyne, Van Dooren, M.Monteyne (85' De Wree), Cruz (64' Zerara), Wamfor, Losada, Ederson, Malki, Dosunmu (80' Bancé).
Dender speelde met: Lemmens, Gerets (82' Sylla), De Petter, Vandeput, Barbé (71' Peeters), Geeroms, De Storme, Degroote, Neels, Munyaneza, Dufoor (75' Stuckens)

Gele kaarten: De Storme, Wamfor, Bancé
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Vinche
Toeschouwers: 4.500

Geen opmerkingen: