woensdag 23 mei 2007

Zerara start Kielse zomertransfers

Slechts enkele dagen na de laatste wedstrijd is de nieuwste transfer van Germinal Beerschot al afgerond. Toufik Zerara komt het middenveld versterken. Zerara is een 21-jarige Franse belofteninternational die bij Sochaux speelde. Hij is een linksvoetige middenvelder die oorspronkelijk werd opgeleid als verdedigende middenvelder. Zerara speelde wel nog geen enkele minuut met de eerste ploeg van Sochaux, waardoor het nog afwachten is. Hij tekende een contract voor twee jaar.

De plaatsjes op het Kielse middenveld zullen volgend seizoen duur zijn. Twee middenvelders zullen waarschijnlijk vertrekken. Dickson Agyeman wil meer spelen en de optie op Kevin Roelandts is niet gelicht. Blijven meer dan waarschijnlijk nog over als basisspeler: Cruz, Colman, Losada, King, Wamfor. Niet meteen de minsten. Zerara zal dus eerder als versterking in de breedte dienen. Verschillende bronnen melden zelfs een overgang van Wilfried Dalmat. Het lijkt erop dat het beste middenveld volgend jaar in het mauve-wit zal spelen.

Maar het middenveld heeft niet echt versterking nodig. Achteraan moet er minstens nog een betrouwbare centrale verdediger bij. Als Lolo blijft kan hij die plaats wel bezetten. Maar dat is nog onduidelijk.
Als Sterchele vertrekt moet er zeker nog een goeie spits bijkomen. Ook doelman Luciano vertrekt allicht. Voorzitter Jos Verhaegen zei al in het ATV-programma "Scoren op Zondag" dat hij voor beide spelers een alternatief heeft. Er komen ongetwijfeld nog spannende maanden aan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Weeral nen toef!

Kevain zei

Wilfried Dalmat, bangelijke middenvelder. Zouden ze die kunnen aantrekke, dan is da ne stap vooruit want die jongen kan echt ballen