vrijdag 18 mei 2007

Een laatste hoogtepunt?

Vrijdagavond speelt Germinal Beerschot de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Roeselare. De balans opmaken is iets voor na de laatste match. Een duel dat absoluut gewonnen moet worden. Er staat tenslotte nog heel wat op het spel.

Ten eerste is er de zesde plaats die de Mannekes nog kunnen halen. Dat kan deels door te winnen van Roeselare. Dan hangt het af van de uitslag in de Brugse derby. Met andere woorden: toekomstig Beerschot-trainer Harm Van Veldhoven kan ons nu al helpen aan een zesde plaats.

Ten tweede is er de topschuttersprijs. François Sterchele mag de match aanvatten met het topschuttersshirt. Hij scoorde dit seizoen al 20 keer, evenveel als Patrick Ogunsoto. Mohammed Tchité is met zijn 19 doelpunten ook een dichte concurrent. Maar Sterchele maakte de meeste doelpunten op verplaatsing waardoor hij topschutter is. Alles kan nog, dus scoren is de boodschap voor François. Het zou het tweede seizoen op rij zijn dat Germinal Beerschot de topschutter levert. En dát zou dan weer pas de vierde keer in de Belgische voetbalgeschiedenis zijn dat een club twee opeenvolgende jaren de topschutter levert. Voor Sterchele is het geen obsessie, maar voor de supporters is het wel een mooie eer.

Ten derde is er de honger van de supporters. Toegegeven, Germinal Beerschot heeft absoluut geen slecht seizoen achter de rug. Maar de Kielse Ratten staan bekend als een kritisch publiek. Daarom zou winst met een monsterscore een mooi seizoenseinde kunnen betekenen. Dat zou voor trainer Marc Brys misschien nog een mooi afscheid zijn.

Geen opmerkingen: