zaterdag 19 mei 2007

Swingend het seizoen uit

Het is Germinal Beerschot gelukt om een mooi einde te breien aan het seizoen 2007-2008. Roeselare kreeg vrijdagavond op het Kiel een droge 3-0 om de oren. De Ratten staan daarmee voorlopig op de zesde plaats.

De thuisploeg kwam gedreven op het veld met de bedoeling spektakel te brengen. Ook Roeselare voetbalde aanvankelijk goed mee wat resulteerde in een resem kansen aan beide kanten. Maar doelmannen Biebauw en Luciano hielden dankzij enkele prachtige saves hun netten proper. In de 37ste minuut was het dan wel raak. Bij een tegenaanval schilderde Cruz een voorzet op het hoofd van Sterchele. Die maakte zijn 21ste doelpunt van het seizoen met een prachtige geplaatste kopbal.

De tweede helft begon minder furieus. Beide ploegen konden het even niet meer. Pas in de 78ste minuut kon Beerschot de score verdubbelen. Monteyne lepelde een vrije trap in het pak waar Losada boven iedereen uittorende en de bal in de kruising kopte. Een ontketend Beerschot gesteund door een uitzinnig publiek ging nog op zoek naar meer. Dat kwam er ook in de laatste minuut. Cavens zette voor vanop links en Losada kopte staalhard zijn tweede van de avond binnen.