dinsdag 18 september 2007

Plannen nieuw stadion ver gevorderd

Het is Germinal Beerschot menens met de uitbouw van een nieuw stadion. Dinsdag publiceerde Gazet van Antwerpen een stand van zaken omtrent deze plannen. Voorzitter Jos Verhaegen bevestigde voor de zomer de geruchten dat er een nieuw stadion komt. Volgens de praeses worden de komende dagen cruciaal. Er staan enkele belangrijke vergaderingen op het programma.

Concreet zegt Jos Verhaegen in Gazet van Antwerpen het volgende: "We zijn al acht maanden met het dossier bezig en we zitten al heel ver. De eerste plannen zijn zo goed als klaar en de belangstelling van enkele externe financiers is concreet. Het stadion zal ook kantoren en winkels herbergen." Het staat vast dat Beerschot het Kiel zal verlaten. Waar het nieuwe stadion komt is nog niet duidelijk. Volgens Verhaegen zijn er nog een viertal pistes.

De voorbije maanden circuleerde er een lijstje van de mogelijke locaties. Zo waren er: Berchem, het Eilandje, het Kiel, Petroleum Zuid, Linkeroever (Galgenweel), de Bosuil. Ondertussen is duidelijk dat het Kiel niet meer tot de mogelijkheden hoort. Ook Petroleum Zuid en de Bosuil liggen volgens burgemeester Patrick Janssens erg moeilijk voor Beerschot. Blijven over: Berchem, het Eilandje, Linkeroever...Maar Jos Verhaegen sprak over een viertal pistes. Volgens Gazet van Antwerpen springt Edegem in de dans als grootste kanshebber, samen met Linkeroever. Opmerkelijk nieuws, want de naam Edegem is nog nooit gevallen in de pers.

Een telefoontje naar de Edegemse dienst voor Ruimtelijke Ordening spreekt de Edegemse piste alvast tegen. Er zijn volgens diensthoofd Greet Compeers geen plannen binnen bij de gemeente. Sterker nog, het nieuws is een totale verrassing. Mevrouw Compeers kan zich ook niet inbeelden waar er in Edegem überhaupt plaats is voor zo'n gigantisch stadion inclusief winkelcomplex, kantoren en ruime parking. Een mening die ik als Edegemnaar alleen maar bijtreed. "Totaal uit de lucht gegrepen", luidt het verdict van mevrouw Compeers.

Bij de Beerschotsupporters veroorzaakt Edegem veel onrust. Veel supporters vinden dat het nieuwe stadion toch op z'n minst in Antwerpen moet komen. Het Beerschotstadion in een omliggende gemeente bouwen is een trap op het hart voor veel trouwe Ratten. Het laatste woord is ongetwijfeld nog niet geschreven over deze zaak.

Geen opmerkingen: